Behandelingen

Manuele therapie

Als de werking van uw gewrichten, spieren en zenuwen verstoord is, belemmert dit u in uw bewegingen en hebt u vaak ook pijn. Dat heeft dan weer een invloed op uw houding. Met manuele therapie zorgen we er enerzijds voor dat uw gewrichten beter bewegen en anderzijds dat uw houding en bewegingen verbeteren.

Rug- en nekklachten worden met manuele behandeltechnieken vaak sneller en efficiënter verholpen dan met klassieke kine. Als manueel therapeut zijn wij opgeleid om extra behandeltechnieken toe te passen, zoals manipulaties, mobilisaties met beweging (de zogenoemde mulligan-technieken) en myofasciale technieken.
Rug en nekklachten
Bepaalde vormen van hoofdpijn worden veroorzaakt door de nek. Manuele behandeltechnieken en specifieke thuisoefeningen verlichten de klachten vaak onmiddellijk.
Duizeligheid kan veel oorzaken hebben: neurologisch, vasculair (doorbloeding), stress, maar ook dysfunctie van de bovenste nekwervels. Specifieke behandeltechnieken en oefeningen verhelpen deze klachten in veel gevallen.
Onze zenuwbanen zijn fragiele structuren die soms door omliggende spieren, gewrichtsbanden of bindweefsel beperkt worden in hun bewegingsvrijheid. Met neurodynamische behandeltechnieken herstellen we de beweeglijkheid van de zenuwstructuren.